Verbeter je relatie in 1 minuut

Ben jij wel eens ontevreden over je relatie? Met deze 5 tips wakker je het vuur snel aan. Ze kosten per stuk maar een minuut (1) van je tijd!

 

Tip 1. Stel je voor dat je je liefde nooit zou hebben ontmoet. Een experiment in een Amerikaans onderzoek toonde aan dat stellen die zich een leven zonder de ander voorstelden, daarna positiever dachten over hun relatie, dan stellen die juist wel aan hun gezamenlijke liefdesgeschiedenis moesten denken.

 

Tip 2. Stap eens in de schoenen van je partner en wees verrassend. Koopt hij wel eens bloemen voor je, doe dit dan nu eens voor hem. Schrijft zij wel eens een lief briefje, doe dit dan nu eens voor haar. Doorbreek de routine en verras elkaar.

 

Tip 3. Plan een dubbeldate met een ander stel. Ga samen eten of op stap en bespreek de diepere zaken in het leven samen. Je zult zien dat je er een gelukkiger gevoel over je relatie aan overhoudt.

 

Tip 4. Waardeer inspanningen en attenties van je partner. Als je al langer een relatie hebt, neem je de ander, en wat hij of zij bijdraagt, al snel voor lief. Dit is killing voor jullie relatie. Waardeer elkaar en ben dankbaar.

 

Tip 5. Slik je goedbedoelde raad in. Een vijfjarig onderzoek toonde aan dat het onbeperkt spuien van (goedbedoelde) adviezen funest is voor je relatie. Hoe moet het wel? Spreek je vertrouwen in de ander en moedig hem aan: ‘Je kunt het!’

 

Bron: Psychologie Magazine

Reageren of je hart luchten?

Heb je een (persoonlijke) vraag of zou je graag eens je hart luchten? Je mag ons bellen, maar je kunt ons ook mailen. Zie onze maatjes hier onder . Het spreekt vanzelf, dat je bericht vertrouwelijk behandeld wordt.